Lid worden van het Borculo’s Mannenkoor

Lid worden van het Borculo’s Mannenkoor

Iedereen kan (leren) zingen! Veel mensen voelen enige schroom om dat in hun eentje te doen, zeker in aanwezigheid van anderen. Samen zingen in een koor maakt het toegankelijk en prettig. Bij het Borculo’s Mannenkoor krijgt ieder lid de juiste ondersteuning om op een goede manier opgenomen te worden. Als vanzelf leer je de liederen aan die we bij concerten uitvoeren. Onze dirigent geeft daarbij aanwijzingen die helpen de noodzakelijke perfectie te bereiken. En dan…., dan staat er ook wat.

Naast het plezier van het aanleren van nieuwe liederen, of het verder perfectioneren van bekende liederen, ervaren we enorme voldoening bij het uitvoeren van concerten. Dan ervaren we dat muziek wat met mensen doet. Het raakt ons publiek, waardoor je weet dat je iets goeds hebt neergezet.

Bovenal is zingen in een koor een sociaal gebeuren. Het vraagt een nauwe en precieze afstemming om de kwaliteit te bereiken die de muziek verdient en past bij de kwaliteit die we al koor willen bereiken. Naast serieus oefenen is er natuurlijk ook tijd voor gezelligheid en persoonlijk contact. We doen het samen en een goede onderlinge sfeer bepaalt mee wie we zijn.

Om in een koor te zingen hoef je helemaal niet muzikaal te zijn. Ook als je geen noten kunt lezen en niets begrijpt van muziekschrift, dan nog kun je volop meedoen. Met al een paar aanwijzingen begrijp je al snel hoe het gaat en doe je volop mee. Bij ons koor zingen mannen al heel lang uitstekend mee zonder dat ze een noot kunnen lezen!

Naast het muzikale aspect is een koor ook een prima plek om sociale verbindingen aan te gaan. Mensen hebben behoefte om ergens bij te horen, met elkaar dingen te delen, te praten. Gebruik de gelegenheid om je bij ons aan te sluiten en ervaar de sfeer van samen muziek maken en het plezier van het resultaat dat dit oplevert.

Lid worden kan altijd. Iedere man is welkom op iedere repetitie. Om het gemakkelijker te maken hebben we in oktober 2021 een reeks open repetities waarin nieuwe leden kunnen ervaren hoe het is om te zingen in een koor. We starten op donderdag september met een ‘sing-in’, waarna we op drie achtereenvolgende donderdagen enkele liederen aanleren die we op 28 oktober in een miniconcert ten gehore zullen brengen. Zo ervaren ook nieuwe leden hoe het is om te repeteren én om een uitvoering te geven. Een prima gelegenheid om alle aspecten te ervaren.

Loop gerust binnen bij cafe-restaurant Peters aan de Schoolstraat 7 in Borculo, waar we iedere donderdag van 20.00 tot 22.00 uur repeteren.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de:
* secretaris: Lubbert Baarssen tel: 06 1092 8269, mail: l.baarssen@caiway.nl,
* voorzitter: Jan Boekestijn, tel: 06 4426 4418.