Cursus stemvorming

Cursus stemvorming

Borculo’s Mannenkoor organiseert regelmatig een cursus stemvorming

Het Borculo’s Mannenkoor organiseert regelmatig een cursus stemvorming voor mannen in Berkelland. Deze cursus is bedoeld voor de beginnende zanger, maar ook voor wat meer ervaren zangers is dit zinvol. Gedurende een aantal ‘lessen’ neemt een zangpedagoog ons mee in de wereld van muziek en zang. Deze leert je hoe je je stem (beter) kunt gebruiken, hoe je gezamenlijk muziek maakt en elkaar aanvult en versterkt in samenzang. Het is een unieke kans om te starten met ‘zingen’ als hobby. Mannen kunnen zo op een laagdrempelig wijze, zonder kosten, samen met het BMK kennismaken met het zingen in een koor.

De deelname is gratis. Na een cursus kun je met ons meezingen om te zien hoe het je bevalt. De eerste twee maanden zing je geheel zonder enige verplichting met ons mee waarna je bepaalt of je eventueel lid gaat worden van ons mooie koor.

De bijeenkomsten vinden plaats in zaal Peters, Steenstraat 7 te Borculo.

Het Borculo’s Mannenkoor is een veelzijdig koor met over het algemeen een breed repertoire aan liederen. Ieder jaar geven we diverse concerten in Nederland, maar ook in de diverse landen van Europa. Zingen verbroedert zowel bij ons als elders tijdens concerten en concoursen.

Het afgelopen jaar heeft het Borculo’s Mannenkoor aan een concours meegedaan waarbij de prestatie van het koor als zeer goed werd beoordeeld.

Zingen doe je vanuit het hart en niet altijd technisch van papier. Notenkennis is mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk. Onze dirigent Christo Guenov schoolt geleidelijk aan iedereen bij over de betekenis van de noten en andere tekens.

Laat je niet weerhouden door de overtuiging niet te kunnen zingen. Iedereen kan het (leren).

Neem eens contact op om te informeren wanneer een cursus stemvorming plaatsvindt. Los daarvan kunt u altijd op een reguliere repetitieavond komen luisteren en desgewenst meezingen. De commissie van ontvangst en onze dirigent zullen er alles aan doen om u zo snel mogelijk de meest essentiële zaken, benodigd om lekker met ons mee te kunnen zingen, aan te leren. Uiteraard streven wij wel perfectie na, maar plezier in het zingen zelf en de sociale contacten zijn voor ons het meest belangrijke!